crimenieuws

Jacht op Godfather Mocromaffia

De Belgische politie maakt nog altijd jacht op Abdelhakime D., het vermeende kopstuk van de Antwerpse Mocromaffia.
Afgelopen maandag werden vier handlangers opgepakt en werd een aantal cafés doorzocht waar 7 kilo coke werd aangetroffen.
Abdelhakime is nog altijd nergens te bekennen.

De vier verdachten werden opgepakt bij invallen in op de Turnhoutsebaan in de Antwerpse wijk Borgerhout. Tientallen politievoertuigen blokkeerden delen van de Turnhoutsebaan in Borgerhout, ter hoogte van beruchte cafés als Masira, Oriental, Poco Loco en Café Salili.

Cali kartel

Onder de arrestanten zijn de broer en neefje van Abdelhakime D., die door Vlaamse speurders wordt gezien als de baas van de bende. Een speciaal team van de Belgische politie, toepasselijk ‘Kali-team’ genoemd (naar het Colombiaanse Cali-drugskartel), zoekt hem. De politie doorzocht ook een aantal huizen die gelinkt kunnen worden aan de familie van D. en de handlangers. De vier cafés werden verzegeld. Bij de invallen werd 7 kilo cocaïne gevonden.

Miljoenen

De groep rond Abdelhakime D. wordt verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De 61-jarige drugsbaron Abdelhakime D. moet de Belgische schatkist nog 2,2 miljoen euro betalen. Die schuld liep zijn familie op in 2004 na een veroordeling wegens cocaïnehandel. Hij werd toen samen met zijn broer Mohammed veroordeeld tot 8 jaar cel wegens drugshandel. Er is ook beslag gelegd op vastgoed van de familie D.

Stromannen

Een bron in het Antwerpse drugsmilieu zegt tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws: ‘Na zijn vrijlating is Abdelhakime gewoon opnieuw begonnen. Hij kocht cafés op, zette er stromannen in bedrijsleider en zorgde voor een voorraad cocaïne. Vooral kleine gebruikers kwamen naar die cafés omdat er coke per halve gram werd verkocht. Die man trok zich niets aan van de leeftijd van zijn klanten. Hij verkocht zelfs aan veertienjarigen.’

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.