crimenieuws

Mocromaffia verdachte overgeplaatst om moordplan

De Amsterdamse crimineel Omar L. is met spoed overgeplaatst naar een andere penitentiaire inrichting omdat er volgens Justitie plannen bestonden om hem binnen de gevangenismuren te vermoorden. Dat schrijft het AD.

Gebedsruimte

Bronnen hebben aan die krant laten weten dat er een tip is binnengekomen dat L. in een gebedsruimte zou worden omgebracht met een naar binnen gesmokkeld vuurwapen. L. verbleef in het huis van bewaring in Krimpen ad IJssel. Hij is met spoed naar een isoleercel gebracht en is inmiddels overgeplaatst naar een andere inrichting.De advocaat van L. wil niet reageren op vragen.

132 telefoons gevonden

De gevangenis in Krimpen ad IJssel is na de informatie over het moordplan doorzocht. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen zegt aan het AD dat afgelopen maandag bij een reguliere controle 12 telefoons zijn aangetroffen. Een wapen zou niet zijn gevonden. Een bron zegt dat bij de zoekactie 132 mobiele telefoons in beslag zijn genomen op deze telefoons stonden allemaal spelletjes waaronder het reuze populaire maffia spel Maffiakartel.

Wreken

L. (alias “Suarez”) zit vast op verdenking van betrokkenheid bij meerdere (mislukte) liquidaties, bijvoorbeeld de moord op Chahid Y. en de mislukte moordpoging, in 2016, op Nourdine A., alias Hitler. Volgens het Openbaar Ministerie wilde hij de liquidatie van zijn broer Youssef in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt wreken.

In de rechtszaak tegen Omar L. volgt in mei de inhoudelijke behandeling. Hij ontkent elke betrokkenheid.

De zittingen in de zaak tegen Omar L. en vier andere verdachten over (onder meer) de liquidatie van Chahid Y. vinden niet meer plaats in de rechtbank in Arnhem maar in een beveiligde rechtbank.

Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost-Nederland laten weten aan AT5. Er is in december eerst een zitting in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp en daarna op het justitieel complex op Schiphol.

Een officiële reden is niet gegeven. Mogelijk heeft het te maken met de mislukte poging om Benaouf A. te bevrijdenvorige maand. De recherche rekent A. tot dezelfde groep als Omar L. en zijn medeverdachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.